USB harddisk eller direkte overførsel via USB

Jeg har i lang tid hældt til USB harddisk, når det galt om at få data over på en ny PC. Men hvis man har en USB til USB overførsel, kan man skippe det led og få data over hurtigere. Istedet for at først kopiere data og derefter løfte dem fra harddisk igen, denne gang bare over til den anden PC, så kopiere man bare en gang kun… det ER da smart !!

Reklamer

5 Responses to USB harddisk eller direkte overførsel via USB

 1. Maria says:

  I en praktisk situation, som du kan støde på følgende fejlmeddelelse, når du forsøger at starte Microsoft Windows XP-baseret computer:

  Harddisk drev fiasko

  Når du forsøger at starte det samme system fra Microsoft Windows 98 boot disk, og derefter prøve at bruge Fdisk.exe nytte for adgang til disken partition information,

 2. Jamen, du godeste, det var smart – jeg kopierer tit mellem 2 pcs via in stick, som jeg tager ud og ind osv. – men hov, grunden til, at computerne er adskilt, er netop for at undgå uønskede vira, computervirus i at springe fra den ene til den anden computer. Hvordan undgår man det?

  • Det korte svar er: Lad være at bruge samme sticks på de to PC’er
   Det lidt længere svar lyder sådan:

   Der er et motto fra gamle dage der går nogenlunde sådan her: Den sikreste computer er den der IKKE er forbundet med andre overhovedet.
   Din opsætning inkluderer faktisk 2 forbundne PC’er, selvom det kun er via USB sticks. Og selvom det kun var via floppy disketter, ville de stadigt være forbundne.

   Den eneste stensikre løsning er at lade være med at bruge sticks i den ene som du også bruger i den anden.

   Og så er det også en gradsmæssig ting. Selvfølgeligt vil du ikke have virus på den anden PC… Men med hvor STOR sikkerhed er det nu, at du vil holde dem ude… ?

   PS: der er et “værre” motto og det går sådan her: Den sikreste computer er den slukkede computer – Og det siger jeg ikke engang for sjov… Jeg har haft arbejde hvor der var en komputer der skulle være slukket (undtaget under ½ årlige opdateringer)

   Man kunne vel stille en eller anden model for grader af sikkerhed op der så ville se nogenlunde sådan ud, gående fra sikker til usikker:

   1) slukket PC
   2) Tændt uden filoverførsler (ikke stick eller andre medier)
   3) Med filoverførsler (men kun billeder og andre data – ikke programmer)
   4) Overførsler af alt muligt

   Netværk gør bare at fildelingen går hurtigere og at risikoen dermed er større.

 3. Jeg forstår – nu er det jo netop MENINGEN, at jeg vil hente filer ned på den “usikre” internetforbundne computer, og bruge dem på den “sikre” computer, men det er selvfølgelig et spørgsmål om, at intet kan være 100% sikkert uden at også kan BRUGE det, så sikkerhed er altid et kompromis, ligesom i kvantefysikken, hvor (*her kunne så linkes til http://www.leksikon.org/art.php?n=4950*) Heisenbergs usikkerhedsprincip gælder.

  • Jeg kan godt lide dine gåseøjne som ræven sagde til gåsen =)
   Hele din “sikkerhed” går på hvad du egentligt mener med “sikre” og “usikre” – hvis du fx. bruger programmer hentet på den usikre på den sikre, så er de to nærmest lige usikre, lige bortset fra at den inficerede ikke kan melde tilbage til server eller newsgroup – med og uden Heisenberg =)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: