Outlook express 6 til Outlook express 6 export/import

Det viser sig heldigvis at det er en nogenlunde smal sag at lave eksport og import af outlook express fra en maskine til en anden. Det man typisk vil have over er jo email, opsætning og kontaktpersoner. Kontaktpersoner er strengt taget ikke en del af Outlook express 6. Men er ikke så sjov at være foruden heller. Derfor tager man den altid med ved import og export.

1a. Først skridt er export af opsætning, dvs. dét, der gør, at man kan hente og sende post. Man går ind i Outlook express 6 i funktioner->konti->post fanen->vælger den (eller de) konto man vil have med sig og trykker “Eksportér…” og vælge en folder på din USB harddisk eller USB nøgle

1b. Dernæst eksporterer du dine mail – dette kan man gøre på 2 måder. Den nemmeste og måske mest effektive beskriver jeg her. Man går igen ind i Funktioner->Indstillinger ->Vedligeholdelse fanen->Lagringsmappe og der kopierer man dén nævnte sti og lukker derefter Outlook Express 6 – derefter åbner f.eks. man to explorer vinduer (start ved at trykke start knappen på skærmen->Min computer) og “paster” den sti fra før ind i adresselinien. (hvis du ikke kan se den skal du sikkert højreklikke på menu linien og sørge for at der er hak i “Adresse” – og måske og fjerne samme hak fra “lås værktøjslinierne”, så du kan flytte lidt rundt på det… nogengange skal man flytte adresse linien for at kunne se den og kunne paste indhold ind i den). I det andet vindue finder du din USB harddisk eller nøgle frem igen eller der hvor du gerne vil kopiere dine emails til. Nu har du de to vinduer antageligt de to vinduer som de skal være. Så trækker du den folder der hedder “Outlook express” over på din backup stick eller disk.

1c. Til sidst vil du nok have dine kontaktpersoner med over og til den ende, finder du adressekartotek sådan: gå ind i start->tilbehør->adressekartotek og vælg “Filer”->Eksporter->Adressekortotek (WAB) og vælg din backup disk igen…

På nuværende tidspunkt har du en backup af dine emails, email opsætning og dine kontaktpersoner.

At få data tilbage er nogenlunde det samme bare omvendt i rækkefølge og import i stedet for eksport. Dog skal det lige siges at på den anden maskine (den nyere, dén du flytter mails over på), kan du fjerne indholdet af dén folder hvor mailfilerne ligger… inden du kopierer din backup ind. Metoden til at finde denne er beskrevet under 1b.

Hvis du nu gerne vil forsøge denne spiseseddel, er du hjerteligt velkommen, på samme måde som hvis du vil have mig til at hjælpe dig med det. Så skal du bare kontakte mig.

Hvis du har brug for en ny XP kan du finde den her.

Hvis du har brug for en ny PC kan du finde den her.

PeterPC out !

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: